בול ירושלים – בול הדואר הראשון של האחים שמיר הונפק ב-16.2.1949 ע"י דואר ישראל. בשתי ההנפקות הראשונות במדינת ישראל הייתה התייחסות לעבר הרחוק – מטבעות וחותם מתקופת מלכי יהודה ומרד בר כוכבא. בהנפקה השלישית – בול ירושלים – התייחסו לעבר הקרוב, לפריצת הדרך לירושלים במלחמת השחרור.
בארבעים השנים הבאות עיצבו האחים שמיר כ-2000 פריטים פילטליים: בולים, מעטפות היום הראשון, גיליונות זיכרון ודברי בולים (גלויות, אגרות אוויר ואגרות פנים הארץ). מלבד דברי הבולים, כל העבודות מופיעות בקטלוגים מודפסים או מקוונים של בולי דואר. רשימה של דברי הבולים שהונפקו ע"י השירות הבולאי הישראלי מופיעה בקטלוגים בלא ציון שמות המעצבים (העדות לעבודות של שמיר נמצאות בהזמנות ובחשבונות מראשית שנות ה-70). כמו כן עיצבו האחים שמיר כרזות להופעת בולים ולתערוכות בולים.
עם התפתחות תכניות שיתוף הפעולה הבין-לאומי של מדינת ישראל, התפתח גם הסיוע בתחום הדואר. המדפיס הממשלתי הדפיס עבור מדינות באפריקה ובאסיה סדרות של בולים והזמין את עיצובן ממעצבים ישראלים, בהם גם האחים שמיר. במשך השנים פיתחו האחים שמיר קשרי עבודה עם שתי סוכנויות שהנפיקו בולים עבור משרדי דואר של מדינות וטריטוריות שונות: Inter-Governmental Philatelic Corporation, New York והסוכנות השנייה לחבר העמים הבריטי – Crown Agents for Overseas Governments and Administrations, Sutton. Surrey, UK.
ישנם ארגונים המפיקים בולים כמקור הכנסה וכמכשיר תעמולה. קק"ל הנפיקה מספר בולים בעיצובם של האחים שמיר, וארגון האומות המאוחדות הנפיק בול אחד ומכר עיצובים אחרים של שמיר במכירה פומבית של סקיצות.
הפריטים הפילטליים נמכרים במכירות פומביות ובחנויות של סוחרי בולים, חלקם חתומים בידי האחים שמיר או בידי אחד מהם. גם סקיצות שהוגשו למכרזים אך לא זכו במקום הראשון מוצעות למכירה. ב-2008 נתגלו לראשונה זיופים של חתימות שמיר והאספנים מתבקשים לנקוט משנה זהירות.
פרק הבולים באתר זה התאפשר ע"י אורי שמיר, בנו של מקסים שמיר, שסרק באיכות גבוהה את כל הפריטים ומימן את התכנות והעיצוב של הפרק.
חלק מן הסדרות נלקחו מאוסף שמיר במוזיאון ארץ ישראל והבולים מסודרים מימין לשמאל לפי ערכם הכספי. הבולים, בסדרות שהגיעו מאוסף אורי שמיר באנגליה, מוצבים משמאל לימין.